A szem mindennapos tisztításában, szükség szerinti megnyugtatásában nyújt segítséget az OCUflash blue szemcsepp.

A készítményt természetes összetétele és megbízhatósága miatt várandós nők, szoptatós kismamák, újszülöttek, csecsemők és kisgyermekek is biztonsággal használhatják. A szemcsepp aktív hatóanyagaként orvosi szemvidítófűt (euphrasia officinalis) valamint bóraxot tartalmaz.

A szembetegségek kezelésében az Euphrasia nemzetségbe tartozó növények hasznosságát az indiai ájurvédától a középkori európai orvosláson át több kultúra hagyományos népi gyógyászata is felismerte. A növény aktív fenolsav és flavonoid komponensei igazolt fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, érösszehúzó és antioxidáns hatással rendelkeznek. Az OCUflash blue szemcsepp tartósítószert nem tartalmaz. A hosszú, három hónapos felhasználási időt a speciális többadagos tartály biztosítja.

Izotóniás összetétele alkalmassá teszi az újszülöttek szemének gyengéd kimosására, a kisbabák könnycsatornáinak rendszeres átmosására, illetve a szembe került szennyeződések és irritáló anyagok – füst, por, homok, sós, vagy klóros víz – eltávolítására. Idegen test, vagy vegyszer okozta szemsérülés esetén szintén gyors és könnyen elérhető segítséget nyújthat a szem azonnali kitisztításában. Ilyenkor a készítményt javasolt az idegen test távozásáig, illetve a probléma megszűnéséig folyamatosan csepegtetni.

Szemcsepp használata csecsemőknél

Csecsemők szemcseppentéséhez a maximális biztonság érdekében mindig kérjünk segítséget. Fontos a szemkezelés előtti kézmosás. A hanyattfekvő baba szemrését legjobb steril gézlappal feltárni, és az alsó szemhéj lehúzásával a szemcseppet a külső szemzugba cseppenteni. Figyeljünk, hogy a szemcsepp flakonja ne kerüljön túl közel a szemhez. Az esetleg kifolyt szemcseppet szintén steril gézlappal töröljük le. Az OCUflash blue használata esetén első alkalommal érdemes egy próbacseppentést végezni, mert erős nyomás hatására a flakon nagyobb mennyiségű oldatot ereszthet ki.

Kötőhártya-gyulladás újszülötteknél

Az újszülöttkorban jelentkező kötőhártya-gyulladás az újszülöttel a szülés, vagy császármetszés során kapcsolatba kerülő kórokozók – baktériumok, vagy vírusok – által okozott fertőzés. A kórkép a fejlődő országokban kimondottan gyakori, a gyermekkori vakságok jelentős részének okozója. A nyugati országokban a kismamák rutinszerű szűrése és az újszülöttek kötelező, szülőszobán történő szemfertőtlenítése a betegség előfordulását jelentősen visszaszorította, de nem szüntette meg. A betegség tünetei általában a születést követő 1-2 héten belül jelentkeznek. Jellemző a baba szemének vörössége, átlátszó, sárga, vagy zöldes, sokszor nagyobb mennyiségű, nehezen eltávolítható váladék jelenléte, a szemhéjak duzzanata, vörössége, fényérzékenység, illetve a szemek fájdalmasságára utaló egyéb közvetett jelek.

A betegség kezelésének annak potenciális súlyossága miatt orvosi felügyelettel kell történnie. A részletes szemészeti és laboratóriumi vizsgálatot követően a kezelés alapját antibiotikus, illetve antivirális kezelés jelenti. Ezeket a legtöbb újszülöttkori gyulladás esetén nem lokálisan, hanem tabletta vagy injekció formájában adagolják.

A kórokozó elleni kezelés mellett a baba szemének tisztítására és megnyugtatására, kiegészítő kezelésre kiválóan alkalmas az OCUflash blue szemcsepp, amelynek hatékonyságát az újszülöttkori kötőhártya-gyulladás kezelésében egy 2010-ben folytatott klinikai vizsgálat során igazolták. A résztvevő 54 csecsemő egy része kizárólag standard kezelést kapott, míg a babák másik felét a standard kezelés kiegészítéseként OCUflash blue szemcseppel is kezelték. Míg az előbbi csoportban a bébik közel 60%-ánál nem következett be javulás, addig a kiegészítő kezelésben részesülők közt a sikeres kezelés aránya több mint 90% volt. A látványos hatékonyság mellett kiemelendő, hogy a vizsgálat során érdemi mellékhatás vagy allergiás reakció egyáltalán nem jelentkezett.

Nem tartalmaz tartósítószert, felbontás után három hónapig használható.

null

Szemgyulladás kezdeti tüneteinek kezelésére

null

Szembe került idegen anyagok kimosására

null

Kontaktlencsével egyidejűleg is használható

null

Mindennapos, preventív szemápolásra

Alkalmazza enyhe (visszatérő) gyulladásos tünetek esetén, a szem mindennapos ápolására, kimosására, újszülöttkori szemváladákozásra, könnycsatorna átmosásra, kezdődő kötőhártya gyulladás esetén.

Az OCUflash blue szemcsepp orvosi szemvidító kivonatot és boraxot tartalmaz, így gyulladáscsökkentő és megelőző hatású, enyhe fertőtlenítő és nyugtató hatású.

Az OCUflash blue tartósítószermentes, többadagos speciális tartályban kiszerelt, 3 hónapig felhasználható és kontaktlencseviselők is használhatják.