A csecsemők és kisgyermekek érzékeny szemének mindennapos ápolásában segítséget nyújthat az OCUflash blue szemcsepp.

A készítmény orvosi szemvidítófű kivonatot (tinctura euphrasiae) tartalmaz izotóniás puffer oldatban, tartósítószer nélkül. Az orvosi szemvidítófű (euphrasia officinalis) hatékonysága a szem irritációval járó és gyulladásos állapotaiban évszázadok óta ismert. A növény gyógyító hatását a bizonyítékokon alapuló orvoslás eszközeivel is megvizsgálták, és az elmúlt években több klinikai vizsgálat is alátámasztotta, hogy bizonyos esetekben képes a szem gyógyítására.

A modern kor módszereivel az is kiderült, hogy a magyarázat a növény aktív flavonoid és fenolsav komponenseinek érösszehúzó, antioxidáns, gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatásában rejlik. A szemcseppet természetes, izotóniás és tartósítószer-mentes összetétele alkalmassá teszi a legérzékenyebb szemű páciensek, a csecsemők és kisgyermekek körében történő rendszeres alkalmazásra. Az OCUflash blue sokoldalú hatásmechanizmusa lehetővé teszi, hogy több, behatárolt céllal használható készítményt egyetlen szemcseppel váltsunk ki.

Szemcsepp csecsemőknek, kisgyermekeknek

Segítség az irritáció és enyhe gyulladás esetén

Az OCUflash blue gyors és könnyen elérhető segítséget jelent a szemek nem fertőzéses eredetű, irritációval és enyhe gyulladással járó állapotaiban. Ezekben az esetekben a szem fájdalmának, érzékenységének, vörösségének hátterében többnyire valamilyen átmeneti kémiai vagy fizikai irritáció áll. Ez csecsemők, kisgyermekek esetén leggyakrabban homok, por, hideg huzat, esetleg füst, klóros vagy sós víz stb. Az irritáns eltávolítását követően a panaszok 1-2 nap alatt többnyire maguktól is megszűnnek, viszont ez alatt az idő alatt sok kellemetlenséget okozhatnak a babának, szülőnek egyaránt. Az esetleges irritáns, kémiai anyag, vagy idegentest-eltávolításhoz az OCUflash blue-t az érintett szembe a probléma megszűnéséig folyamatosan kell csepegtetni. Az irritációt követően kialakult esetleges gyulladásos panaszok mérsékléséhez napi 1-4 alkalommal szükséges a szemcseppet az érintett oldalon az alsó szemhéj óvatos lehúzását követően a kötőhártyazsákba cseppenteni.

Kötőhártya gyulladása csecsemő- és kisgyermekkorban

A kötőhártya fertőzéses eredetű gyulladásai jelentik a csecsemő- és kisgyermekkor másik gyakori szemészeti problémáját. A panaszok a fentiekhez hasonlóak. Jellemző a szemek fájdalmas vörössége, amelyet a kórokozó típusától függő váladékozás, illetve reggeli szemnyitási nehézség kísér. A háttérben vírusos vagy bakteriális fertőzés áll. Ezek terjedése a fertőzött egyének szemváladékával való közvetlen vagy közvetett érintkezéssel történik, a bölcsődében, vagy óvodában tehát szinte elkerülhetetlen a kórokozók „átadása”. Míg felnőttkorban a vírusfertőzés a gyakoribb, kisgyermekkorban az esetek nagyobb részét baktériumok okozzák. Ilyenkor a betegség sokszor csak az egyik szemet érinti. A szemváladék többnyire nagyobb mennyiségű, gennyes, sárga, vagy zöld színű. A reggeli szemnyitási nehezítettség kifejezett lehet. Vírusfertőzésnél jellemzően mindkét szem érintett, a szemváladék többnyire áttetsző, kisebb mennyiségű, a váladékozást attól nehezen elkülöníthető intenzív könnyezés kísérheti. A betegséget sokszor felső légúti fertőzésre utaló egyéb tünetek kísérhetik, például láz, torokfájás, nyaki vagy fülkörnyéki nyirokcsomó-duzzanat.

A csecsemők kötőhártya-gyulladásának kezelése szemészeti vizsgálatot követően, orvosi felügyelettel zajlik. Míg a bakteriális betegség kezelése jellemzően antibiotikus szemcseppel történik, addig vírusos kötőhártya-gyulladásban az antibiotikumok hatástalanok. Itt érdemi oki kezelés nem áll rendelkezésre, és bár a betegség spontán gyógyul, a panaszok egy-két hétig is fennállhatnak.

Mind az antibiotikus, mind az orvos által elrendelt esetleges egyéb gyulladáscsökkentő kezelés hatékony kiegészítését jelenti az OCUflash blue, amely kóroktól függetlenül kiválóan alkalmas a szem gyakori kimosására, a szemváladék eltávolítására, a fájdalom csillapítására és a gyulladt szemek megnyugtatására. Ugyanakkor fontos, hogy használata során megelőzzük az egyéb gyógyszerek kimosódását, és a szemcseppet ne alkalmazzuk közvetlenül az orvos által elrendelt egyéb szemészeti készítmények után.

Nem tartalmaz tartósítószert, felbontás után három hónapig használható.

null

Szemgyulladás kezdeti tüneteinek kezelésére

null

Szembe került idegen anyagok kimosására

null

Kontaktlencsével egyidejűleg is használható

null

Mindennapos, preventív szemápolásra

Alkalmazza enyhe (visszatérő) gyulladásos tünetek esetén, a szem mindennapos ápolására, kimosására, újszülöttkori szemváladákozásra, könnycsatorna átmosásra, kezdődő kötőhártya gyulladás esetén.

Az OCUflash blue szemcsepp orvosi szemvidító kivonatot és boraxot tartalmaz, így gyulladáscsökkentő és megelőző hatású, enyhe fertőtlenítő és nyugtató hatású.

Az OCUflash blue tartósítószermentes, többadagos speciális tartályban kiszerelt, 3 hónapig felhasználható és kontaktlencseviselők is használhatják.