OCUflash blueA hétköznapok során jelentkező leggyakoribb szempanaszok enyhítésében nyújt segítséget az OCUflash blue szemcsepp.

A készítmény aktív hatóanyagaként orvosi szemvidítófüvet (euphrasia officinalis) valamint bóraxot tartalmaz. A szembetegségek kezelésében az Euphrasia nemzetségbe tartozó növények hasznosságát az indiai ájurvédától a középkori európai orvosláson át több kultúra hagyományos népi gyógyászata is felismerte. A növény aktív fenolsav és flavonoid komponensei igazolt fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, érösszehúzó és antioxidáns hatással rendelkeznek. Az OCUflash blue szemcsepp tartósítószert nem tartalmaz. A hosszú, három hónapos felhasználási időt a speciális többadagos tartály biztosítja. Gyártási technológiája megfelel az ISO 9001, ISO13485, ISO 14001 és az OHSAS 18001 szabványoknak valamint a 91/356EGK, 2001/83/EK és 2003/94/EK irányelveknek.

A készítmény kiválóan alkalmas:

  • a szem mindennapos ápolására,
  • a szemszárazság, szemirritáció kezelésére,
  • a tartós kontaktlencse viselés vagy monitorhasználat okozta szempanaszok megelőzésére és megszüntetésére.

Gyorsan enyhíti a szúró, égő, kaparó, viszkető tüneteket. Ilyen jellegű felhasználás esetén javasolt naponta 1-4 alkalommal szemenként 1-2 cseppet az alsó kötőhártyazsákba cseppenteni.

Emellett az élettani sajátságoknak megfelelő (izotóniás) összetétele alkalmassá teszi a szem kimosására, a szembe került szennyeződések és irritáló anyagok – füst, por, homok, sós, vagy klóros víz – eltávolítására. Idegen test, vagy vegyszer okozta szemsérülés esetén szintén gyors és könnyen elérhető segítséget nyújthat a szem azonnali kitisztításában. Ilyenkor a készítményt javasolt folyamatosan csepegtetni az idegen test távozásáig, illetve a probléma megszűnéséig.

Kötőhártya-gyulladás kezelése

Az egyik leggyakoribb szembetegség kötőhártya-gyulladás, mely néha csak az egyik, de többnyire mindkét szemet érinti. Vezető tünetei a szemek fájdalma és kivörösödése, a reggeli szemnyitás nehezítettsége, a kóroktól függően gennyes vagy áttetsző váladékképződés, valamint a fokozott könnyezés. A háttérben allergia, vírusos, illetve bakteriális fertőzés is állhat, de enyhe kötőhártya-gyulladás kialakulhat allergia vagy fertőzés nélkül is. Utóbbi esetekben az OCUflash blue önmagában alkalmas a betegség kezelésére, a panaszok enyhítésére és az esetleges váladék kimosására. Emellett azonban súlyosabb allergiás vagy fertőzéses eredet esetén is hasznos kiegészítője lehet az orvos által elrendelt gyógyszeres terápiának. Hatékony a krónikus vagy visszatérő kötőhártya-gyulladás okozta panaszokkal szemben is. A szem egyéb megbetegedései közül serkenteni az árpa gyógyulását és mérsékli az általa okozott irritációs tüneteket.

Csecsemőkortól ajánlott

A készítményt természetes összetétele és megbízhatósága miatt várandós nők, szoptatós kismamák illetve csecsemők és kisgyermekek is biztonsággal használhatják. Ennek megfelelően kiválóan alkalmas az újszülött korban gyakran jelentkező és visszatérő szemváladékozás kezelésére, a kisbabák könnycsatornáinak rendszeres átmosására.

Az OCUflash blue hatékonyságát az újszülöttkori kötőhártya-gyulladás kezelésében egy 2010-ben folytatott klinikai vizsgálat során is igazolták. A résztvevő 54 csecsemő fele standard kezelésben részesült, míg a többiek ennek kiegészítéseként Ocuflash szemcseppet is kaptak. Míg az előbbi csoportban a betegek közel 60%-ánál nem következett be javulás, addig a kiegészítő kezelésben részesülők közt a sikeres terápia aránya több mint 90% volt. A látványos hatékonyság mellett kiemelendő, hogy a vizsgálat során érdemi mellékhatás vagy allergiás reakció senkinél sem jelentkezett.

Szempanaszaival forduljon orvoshoz!

Fontos megjegyezni, hogy a szem kivörösödésének, irritációjának és fájdalmának hátterében a fentieken túl egyéb megbetegedések is állhatnak. A kezelés megkezdése előtt feltétlenül kérje ki családorvosa illetve szemorvosa véleményét. Amennyiben a szempanaszokat az alábbi tünetek bármelyike kíséri, sürgősen forduljon orvoshoz: látásromlás, fényérzékenység, fejfájás, a szem közepén gyűrű alakban jelentkező vörösség, a szaruhártya elhomályosodása, valamint tartós idegentest-érzet a szemben.